De geel-blauwe woonwinkel

Het was op een mooie maandagmorgen in de voorjaarsvakantie. Vanuit de naastgelegen schuur tilden we zes zware pakketten van het geel-blauwe warenhuis de trap op van ons gezinshuis en sleepten het eerste pakket naar het net geverfde kamertje. Het kamertje had een flinke verfbeurt gehad en was klaar om ingericht te worden. Nadat de dozen waren open gemaakt en de altijd correcte handleiding was gevonden sorteerden we alle schroeven en spijkers. De werkverdeling was snel gemaakt; De één had het ruimtelijk inzicht, de ander schroefkracht en zo bouwden we samen ons lego pakketje in elkaar. Altijd lastiger dan je denkt maar het ging goed en twee dagen later stond er een bed, een flinke kleding kast en een nachtkastje. Allemaal smetteloos wit, prachtig in het geheel van de geverfde kamer.

Structuur werd aangebracht, speelgoed in la één, stripboeken in la twee en zo ordenden we dat het een lieve lust was.

Tijd voor koffie! Na 14 bladzijden mag je een kop koffie en na 28 bladzijden een  tosti…

Samen met de oudste twee pleegkinderen drinken we koffie die door hen is klaargezet.

“Lukt het allemaal een beetje”, is de vraag die ze bijna samen stellen. Mooi om te zien en te horen hoe ze belangstellend zijn en geïnteresseerd in dat wat je doet.

“Zekers”, is ons overtuigende antwoord, want we gaan als een speer.

“Best bijzonder, dat jullie samen de hele dag klussen en helemaal geen ruzie krijgen”.

We kijken elkaar aan en lachen. Inderdaad, het gaat best goed als we samen klussen, we kennen elkaar nu al ruim 25 jaar en hebben al zoveel samen gedaan dat we weten waar de ander goed in is en wat je het liefst zelf doet.

We knikken en hebben met elkaar een mooi gesprek over samenwerken, geven en nemen, geduld hebben en vooral plezier wanneer je samen in twee dagen een nieuw kamertje mag creëren waar een kind nieuwe structuur en rust mag gaan ontdekken.

Mooi gesprek, niet gepland, juiste aandacht, dat maakt alles mooier. De slogan van dat grote warenhuis!